TUOREIMMAT BLOGITEKSTIT

KAUSTINEN


Mikä on se sun tai teidän juttu?

Se mistä muut ei tiedä mitään, mut olis hyvä tietää?


Tulkaa porukalla mukaan nuorille suunnattuun 100 salaisuutta - työpajaan kertomaan esitystaiteen keinoin mikä teitä kiinnostaa, innostaa, inhottaa tai harmittaa Kaustisella, Suomessa tai maailmassa. Tai jos ette vielä tiedä, mikä teidän juttu on, esitystaide on hyvä väline sen tutkimiseen. 
Työpajan lähtökohta on musiikkipraktiikan laajentaminen esitykseen ja näiden rajapintojen tutkiminen. Työskentely tukee nuorten musiikin opiskelua taiteellista ajattelua syventäen ja ilmaisua laajentaen. Työpajaa ohjaa esitystaiteilija Tuomas Laitinen.

Työpaja on yksi monista 100-salaisuutta -työpajoista, joita järjestetään ympäri Suomea. Kaikki ryhmät valmistavat työpajojen jälkeen omalla paikkakunnallaan demon, esityksen, performanssin, happeningin tai kannanoton osaksi Suomen itsenäisyyden juhlintaa samana päivänä, 1.12.2017.

Mitä, missä ja miksi Kaustisella tapahtuu silloin, sen päätätte te nuoret itse.


Aika: viikolla 48: 27.-29.11.

Paikka: Kaustisen musiikkilukio

Lisätietoja: Laura Arala, laura.arala@taike.fi, 0295 330 884


Tuomaksen sanoin:

”Esitystaide on minun mielestäni taidemuodoista lähimpänä elämää. Siinä ollaan samassa paikassa ja taideteos on sitä, mitä ihmisten välillä tapahtuu. Se on jännittävää, koska vaikka esitystä voi valmistella, se on aina tekijöilleenkin yllätys. Se myös haihtuu saman tien taivaan tuuliin. Esitystaidetta tehdessä saa viettää erityislaatuista aikaa ihmisten kanssa. Ennen kaikkea esitysten tekeminen pitää minut uteliaana ja hereillä. Kiinnostavia taideteoksia saa aikaan vain, jos on valmis tekemään asioita, joita ei vielä osaa tehdä.”


Kommentit