TUOREIMMAT BLOGITEKSTIT

ANNA-SOFIA SYSSER


Minulle tärkeitä asioita ovat yhdessäolo, vilpittömyys, nauru, värit ja vapaus. Haluan uskaltaa kuvitella ja unelmoida enemmän sekä rohkaista toisia siihen.

Olen 31-vuotias ja asun Helsingissä, mutta Sotkamo on minulle tuttu, koska äitini puolelta sukuni on kotoisin sieltä. On mahtavaa päästä tekemään esitysprojektia sotkamolaisten nuorten kanssa! Työpajassani lähdetään liikkeelle nuorten omista ideoista ja tarinoista. Ajattelen, että lopputuloksesta tulee kiinnostavin, kun nuoret saavat tehdä omannäköistään taidetta.

Esitystaide on siitä kiinnostava muoto, että siinä on mahdollista tutkia vapaasti maailmaa ja omaa itseä, tehdä uudenlaisia kokeiluja sekä yhdistää vaikkapa digimaailmaa live-tilanteeseen. Itse aloitin esitysten tekemisen yläasteella teatteriharrastuksen kautta. Sen jälkeen ajatukseni siitä, mitä kaikkea esitys voi olla tai mitä sillä voi tehdä, on laajentunut paljon.

Taiteilijana työskentelen esitystaiteen ja nykytaiteen parissa. Käytän välineinä muun muassa kirjoittamista, liikettä, videota ja kuvataiteen keinoja. Koetan löytää ympäristöllisesti kestäviä tapoja työskennellä ja elää.

Minulla on kokemusta esiintyjänä, ohjaajana, kuvataiteilijana, nuoriso-ohjaajana, puvustajana sekä tapahtumajärjestäjänä. Opiskelen taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston Visual Culture and Contemporary Art -ohjelmassa ja olen valmistunut teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Turun Taideakatemiasta

Harrastan kungfua, opiskelen japania, haaveilen omasta bändistä ja suosikkieläimiäni ovat paratiisilinnut.

Katso lisää: www.annasofiasysser.com


Ota yhteyttä: annasofias@gmail.com

Kommentit