TUOREIMMAT BLOGITEKSTIT

PUOLANKA DEMOILEE

KUULUMISIA PUOLANGALTA

Kuulas pakkasaamu ja toinen työpajapäivä alkaa Puolangalla.


Ensimmäisen päivänä kävimme lyhyesti lävitse, että mitä sillä esitystaiteella oikeen tarkoitetaan. Apuna oli esimerkkejä Suomesta ja maailmalta. Käsittelimme myös erilaisia työtapoja. Kuitenkin aika nopeaan lähdimme itse tekemään. Niin sitä aina parhaiten kuitenkin oivaltaa.

Teimme kevyitä harjoituksia, joissa haastettiin katsoja/kokijan positiota, yritimme myös katsoa tilaa uudella tavalla. Teimme myös demoja, joissa lähtökohtina oli kuvia ja demoissa itsessään ei aina ollutkaan tärkeintä katsominen vaan ehkä kuuleminen tai tunteminen. Vielä ehkä jännitti kaikkia vähän emmehän olleet tunteneet kuin muutaman tunnin. Iltapäivällä teimme derive harjoituksen, joka siis tarkoittaa ajelehtimista, kuljeskelua ja harhailua. Siinä vältetään liikkumasta rutiinin omaisesti ja annetaan ympäristön ja hetken mielijohteen tarjota ärsykkeitä, jotka johdattaa matkaa. Seuraavaksi päiväksi oli myös tarkoitus tuoda teksti (runo, resepti, laulun sanat, artikkeli jne.), joka on itselle jostain syystä tärkeä.

Tänään, toisena työpajapäivänä,  aloitimme erilaisilla eleiden havainoimisella ja matkimisella ja samalla lämmittelimme itsemme taas tekemisen meininkiin. Tutkimme tilaa/tiloja ja siihen asettumista ja merkityksiä, mitä asemat/suhteet tilassa tuottavat.


Valmistimme pikkuryhmissä eilisen derive-harjoituksen pohjalta uudenlaisen turistikierroksen Puolangalla ja teimme siitä demon. Demossa turistikohteina olivat mm. vierailu järvestä nousevan LochNessin hirviön siskon luona, jota rituaalein yritettiin saada näkyviin, Puolangalle tulleiden turistien hautausmaa, radioaktiivinen kenttä, vierailu entisellä poliisilaitoksella, jossa siis majailee edelleen muutama vanki unohdettuna putkassa sekä Kaiken pessimismin sydän.

Demon jälkeen sitten haimme porukalla myös yhteisiä aiheita ja kiinnostuksen kohteita ja löysimmekin muutaman.
Näistä sitten päädyimme seuraaviin aiheisiin, josta tulee Puolangan 100-salaisuutta pläjäyksen 1.12. ydin.

RUOKALA
- ei ole noloa syödä!

BUSSILIIKENNE JA R-KIOSKI LAKKAUTETAAN!!

EI SITTEN MITÄÄN TEKEMISTÄ PUOLANGALLA
- Höpsis!! Esimerkkejä uusista harrastuksista ja tekemisistä Puolangalla.

Toteutus tarkentuu huomenna. Päädyimme livetoiminnan lisäksi videoon, jotta saisimme mahdollisimman paljon näkyvyyttä esimerkiksi sosiaalisen median kautta. Tämä päivä oli todella antoisa ja olen ohjaajana todella ylpeä Puolangan nuorista!

Jonna 

Kommentit