TUOREIMMAT BLOGITEKSTIT

Teosjulkistus: Lapinlahden salaisuus


KATSO VIDEOTEOS TÄSTÄ:


Julkistettu Taiteen edistämispäivänä 1.12.2017

Tämä teos jotain, minkä olemassa oleminen on minulle harmillinen asia. Tätä teosta ei olisi, jos osaisimme pitää luonnosta huolta. Niin minun, kuin monien kohtaamieni ihmistenkin ajatukset ja tuntemukset luonnon tämänhetkisestä jamasta kiteytyivät kyseiseksi teokseksi, joka tuo ilmi meidän ihmisten omaa typeryyttä. Tietenkin sitä toivoo, että tämän typeryyden kuvaaminen herättäisi edes yhden ihmisen huomioimaan paremmin mitä tekee luonnolle ja mitä muut tekevät luonnolle. Vielä ei ole myöhäistä, mutta muutosta oikeasti tarvitaan ripeästi.
 

En voi väittää, etteikö tämän teoksen olemassa oleminen olisi minulle myös erittäin tärkeää. Kyseisen teoksen syntyyn nimittäin johtivat myös monet uudet tuttavuudet, mieleenpainuvat keskustelut ja yllättävät käänteet, joita muistelen vieläkin lämmöllä. Juuri näistä asioista tämä teos muistuttaa minua yhä uudelleen kaiken kurjuuden vastapainoksi. Itse teoksen tekeminen ja siihen materiaalin kerääminen opetti paljon uusia työskentely- ja ajattelutapoja, joita ei koskaan voi ollakaan liikaa.

Vaikka aikataulu olikin kiireinen ja vastoinkäymisiäkin osui kohdalle, en voi olla muuta kuin kiitollinen tästä mahdollisuudesta olla mukana 100 salaisuutta-projektissa.

Suuret kiitokset kaikille projektin aikana tukenani olleille!

Marja-Leena Koponen

Kommentit